ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО 29. 10. 2021.

ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

„Трка за срећније детињство“ је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених рекреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена подмладку и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад.

Црвени крст Смедерева у складу са календаром активности Црвеног крста Србије организује ову акцију током октобра месеца. Ове године је домаћин била наша школа, а датум одржавања је био 29. октобар.

Цена стартног броја износила је 50,00 динара, а сав приход прикупљен од продаје стартних бројева користиће се за различите врсте помоћи угроженим категоријама деце и младих, као што су поклањање школског прибора, одеће и слично.

Сама трка је имала пре свега хуманитарни карактер, а не такмичарски значај. Дужина стазе коју млади треба да претрче разликовала се у зависности од узраста. Ова манифестација се организовала на терену ФК Слобода, јер је циљ био и промоција активности Црвеног крста. На тај начин и одрасли/ родитељи наших ученика су могли да посете ову манифестацију и допринесу акцији куповином стартног броја или убацивањем хуманитарног прилога у касице Црвеног крста.

Масовним учешћем у трци наши ученици су показали своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима.